Attracties

Kiest u voor kamperen in de Ooijpolder? Millingen aan de Rijn, het hart van de Gelderse poort, biedt u hiervoor unieke mogelijkheden op kleine camping "De Rijnhof ". Millingen, met ca. 6000 inwoners, heeft leuke winkels, gezellige terrasjes en "De Millingerwaard". De Millinger theetuin is - voor de liefhebber - zeker een bezoekje waard. Verder is er een speeltuin van formaat en een voet / fietsveer, waardoor de Liemers en Elten met z'n Elterberg, al fietsend gemakkelijk bereikbaar zijn.

Millingen aan de Rijn ligt in het Gelderse rivierengebied, geflankeerd door de Nijmeegse heuvelrug, de rivier "de Rijn" en de Duitse grens. Het Duitse stadje Kleef ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Millingen aan de Rijn is prachtig gelegen aan de splitsing van Rijn en Waal.

Vanaf de rivierdijk heeft de bezoeker een fraai zicht op de rivier. Ook kasteel Doornenburg, Fort Pannerden, de Elterberg en de uiterwaarden bieden een schitterende aanblik.

Millingen, in het opmerkelijke ooilandschap met zijn vele plassen, bosschages en uitzichten op de rivier, dicht bij de stuwwallen in Beek – Ubbergen en Montferland en de uitgestrekte bossen van het Reichswald, is hét uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten.

Omdat er geen treinverkeer en / of belangrijke verkeersaders zijn in de ooijpolder, zult u kunnen genieten van echte rust en vooral in voor en / of najaar, de stilte.

Op ca. 3 km afstand ligt "De Millingerwaard", welke deel uitmaakt van het natuurgebied "De Gelderse Poort", met zijn Konik paarden en Galloway runderen. In deze ingerepte natuur treft men een unieke flora en fauna aan.
In de Millingerwaard ligt het natuurbad "Klaverland" en de Millinger theetuin. Verder ligt op fietsafstand het watersportcentrum "De Bijland" en natuurbad "De Bisonbaai" , nabij huiskamercafé "Oortjeshekken". Vanaf de Millingse dijk heeft u een prima uitzicht op de splitsing van Rijn en Waal en de "Kop van Pannerden" met zijn fort. Met rondvaartbedrijf "De Duffelt" kunt u diverse tochtjes maken op de rivier, waarbij u, desgewenst, uw fiets kunt meenemen om bijvoorbeeld terug te fietsen. Omdat "De Rijnhof" op ongeveer 2 km afstand van de Duitse grens en 10 km van het Duitse vestingstadje Kleve ligt, is dit bezienswaardige stadje gemakkelijk bereikbaar. U bevindt zich dan ook vlakbij het "Reichswald". Het Duitse schiereiland "Schenkenschanz" (ca. 150 inwoners), bereikbaar middels voet/fiets-veer is bekend om het jaarlijks neerstrijken van kolonies ganzen, die daar hun rust zoeken.
Elten (vroeger Nederlands gebied) met zijn prachtige Elterberg, ligt op fietsafstand. Ook een uitstapje per auto is aan te bevelen met de "Via Romana" auto-/fiets-route Nijmegen-Xanten (Dld.).
De heerlijkheid Beek ligt op 10 km afstand tegen een stuwwal/heuvelrug. U kunt hier genieten van prachtige panorama's en boswandelingen maken.
De Keizer Karel stad Nijmegen, ligt op 16 km afstand en is o.a. bekend door de jaarlijks terugkerende wandelvierdaagse. In Nijmegen vindt men de Waalkade met wandelpromenade, gezellige restaurantjes, terrasjes en Casino. In Nijmegen en directe omgeving vindt u o.a. ook een uitgebreid aantal musea, een pretpark en andere bezienswaardigheden.
Oortjeshekken is een gerestaureerd monumentaal hotel met een gezellig terras. Deze historische plek is een uitstekend uitgangspunt of steunpunt voor een ontdekkingstocht in het unieke rivieren landschap, een dagje Nijmegen, of een stevige wandeling naar de Duivelsberg.Een bezoek waard

In de omgeving van Millingen aan de Rijn is een groot aantal attracties te vinden. Deze zijn stuk voor stuk een bezoek waard. U hoeft zich nooit te vervelen. De keuze is divers, voor jong en oud.
Vekabo